Reacties

Professioneel bloggen: wat is dat? — 5 reacties

 1. Ik blog zelf over klassieke scheerproducten, en ik krijg soms ook producten opgestuurd om te testen en ik vind dan toch dat ik een verplicht heb om er over te schrijven. Ik heb zelf ja ook een hekel aan mensen die ik iets opstuur om te testen en dan vervolgens zeggen ja ik vind het niet lekker ruiken dus ik test het niet.

  Wel is het zo dat ik niet altijd direct kan beginnen met testen, en het daarom uitstel maar uiteindelijk schrijf ik er wel over. Soms geef ik toegestuurde producten zelfs voorrang, maar deadlines heb ik nog nooit afgesproken.

  • Ik vind het wel verschil maken als bedrijven ongevráágd producten opsturen. Interessant en specifiek onderwerp trouwens klassieke scheerproducten. Je hebt in ieder geval een duidelijke niche!

   • Ongevraagd heb ik nog niet echt wat opgestuurd gekregen, maar laatst kreeg bijvoorbeeld van De Vergulde Hand wat producten opgestuurd en ze zeiden niet welke producten.

    Dus een product heb ik al gereviewed, dat was een ongevraagd product en een andere product had ik zelf gekocht. Maar ze stuurde me ook een aluin blok, en ja daar ga ik geen artikel aan wijden.

    Ja ik heb inderdaad een duidelijke niche, dat zie ik ook terug in mijn statistieken waar men mij mee vind.

 2. Goede punten.

  Iets wat ik de afgelopen weken, sinds ik mijn eigen domein heb, heb geleerd: spamfolder in de gaten houden. Meestal is wat erin terecht komt ook spam, maar pas zat er een mede-blogster in, waarvan ik weet dat ze geen spammer is. Andersom kom ik ook bijna overal in de spamfolder terecht bij de eerste reactie, tot ik eruit gehaald word.

  Taalgebruik is trouwens ook belangrijk. Als je professioneel wilt bloggen, is het voor klanten natuurlijk geen gezicht als er op een blog spreektaal gebruikt wordt ('me huis' bijvoorbeeld, of 'ik ging is kijken na die boek'). Gelukkig komt dat volgens mij niet erg veel voor, zelfs bij hobbyblogs zie ik het weinig gebeuren, maar als je professioneel blogt kan het gewoon niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Bloggen en loggen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder