Maar liefst 60% van de mensen die internet gebruikt, doet dat via een smartphone! Dat is dus meer dan de helft. En de verwachting is dat in 2014 meer mensen via hun smart phone het internet opgaan dan via hun computer.

'Wat boeit mij dat?' vraag je nu misschien. Maar als je wilt dat je bezoekers je blog blijven lezen is het belangrijk, want dan is het slim om je blog mobieltje vriendelijk te maken, oftewel 'responsive'. Responsive wil zeggen dat je blog zich aanpast aan de schermgrootte die je lezer gebruikt. Niets is zo irritant als op je mobieltje zitten turen, en maar de helft van een pagina kunnen lezen.

Kortom: als je in de toekomst mee wilt tellen als (professioneel) blogger moet je je blog smartphone-vriendelijk maken.

Blogger Template Designer is automatisch responsive!

Voor de verandering zit je wat dit betreft bij Blogger erg goed, want als je hun blogger Template Designer gebruikt, is je blog automatisch 'responsive'. Hier onder zie je een afbeelding van Relimam, het laatste blog dat ik nog bij Blogger heb: links hoe het er uit ziet op een computer en rechts aangepast voor een mobieltje!

blogger template designer mobieltje vriendelijk

 

 

 

 

 

 

Als je geen fan bent van de Blogger template designer dan zijn er ook kant-en-klare Blogger templates te downloaden die responsive zijn.

WordPress blog responsive maken

Bij WordPress is het lastiger! Gelukkig gebruik ik de Headway theme, en daar was het een kwestie van 'responsive' aanvinken. Maar bij Het Moederfront, waarbij ik Genesis van StudioPress Themes for WordPress gebruik, was er een plug-in voor nodig om het redelijk mobiel vriendelijk te maken. En die gratis plugin heet: 'wptouch'. Helemaal tevreden ben ik hier nog niet over, en gelukkig komt over een maand een vernieuwde versie van de theme die ik voor Het Moederfront gebruik, die wel 'mobile responsive' is.

Maar ook bij WordPress zie je steeds meer 'responsive' themes, die van zichzelf al mobieltje-vriendelijk zijn. Zo ben ik erg blij met de (gratis) theme voor mijn blog Verhuizen is niet niks, dat er zonder enige inspanning van mijn kant prachtig uit ziet op een smart phone.

Conclusie: Je kunt niet om smart phones heen!

Ook al ben je zelf helemaal niet zo'n fan van smart phones, zoals ik, toch kun je er niet om heen! Als in de toekomst meer dan de helft van de intergebruikers via een mobieltje internet, dan wil je niet dat jouw blog zich daar niet aan aanpast.

Zelfs de laatste der Mohikanen stierf uiteindelijk uit! Zorg dat jij niet de laatste der Bloggers bent met een smart phone onvriendelijk blog.

Weet je of jouw blog mobieltje vriendelijk is?
En hoe internet jij: op je computer, iPad, iPod, smartphone?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *