Reacties

Hoe maak je h-tags in een post? — 13 reacties

 1. Ik snapte al niet veel van de H tags, dus jou post komt weer op tijd! Ik heb nog wel even een vraagje.Doe ja dan de eerste alinea in H2( want de titel is toch H1)? En de volgende alinea in H3? En moet je in iedere alinea je keyword gebruiken of alleen in de titel en je Meta? Alvast bedankt!

  • Hoi Nancy,

   je gebruikt voor elk kopje een h2-tag. Het is heel normaal om meerdere h2-tags in een post te hebben. Heb je eventueel nog weer sub tussenkopjes dan geef je die een h3-tag.

   Maar het is dus niet zo dat je begint met een h2- tag, volgende tussenkopje een h3-tag, volgende tussenkopje een h4-tag.

 2. Ik probeer het wel eens maar de h2 en 3 zijn zo idioot groot dat het de hele pagina uit verband trekt. Daarnaast pakt hij een stuk tekst mee. Heel irritant. Werk met wordpress

  • Als de h-tags per ongeluk een stuk tekst meepakken, kun je dit als volgt oplossen:

   Kies voor 'tekst' in plaats van voor visueel. Dat wil zeggen, dat je je post in html-code ziet. Dat ziet er minder mooi uit, maar nu kun je het makkelijk veranderen.

   Dan zie je de volgende code:

   [php]<h2>[/php] en [php]</h2>[/php]

   Als er een stuk tekst wordt meegepakt dan staat [php]</h2>[/php] waarschijnlijk niet op de goede plek. Dus haal dat weg, en zet het netjes achter je kopje.

   Wat betreft een te groot lettertype voor je h-tags: dat heeft te maken met de stijl van je theme. Je kunt dit afhankelijk van je theme anders in stellen.

 3. In mijn thema is m'n bloglogo standaard H1 en de titels van m'n blogposts zijn standaard H2. M'n tussenkopjes maak ik daarom H3 (anders worden ze veel te groot). De auteur van m'n thema beargumenteert de keuze hiervan met dit artikel: http://www.fastcompany.com/3016894/should-your-tag-be-your-logo (er mag maar 1 H1-tag per pagina zijn). Zegt jou dit wat? Denk je dat mijn tussenkopjes in H3 erg nadelig zijn voor m'n vindbaarheid in Google? Alvast bedankt!

  • Het klopt dat er normaal maar 1 h-tag mag zijn, hoewel dit ondertussen ook al weer veranderd is. Meerdere h1-tags zijn inmiddels niet meer zo'n punt, maar zelf kies ik er liever niet voor.

   Het belangrijkste is dat je post titels H2-tags hebben. Dat de tussenkopjes H3-tags hebbben zal niet echt nadelig zijn.

 4. Geweldig! Veel dank voor deze info, en complimenten voor deze site. Ik word er erg blij van. Er is zoveel te vinden over het starten van een blog, dat ik mezelf wat begon te verliezen in alle adviezen. Dit is heerlijk toegankelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Bloggen en loggen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder