google+
Google+: je kunt er niet om heen!

Google+ is belangrijk.

Eerlijk gezegd heb ik Google+ eerst een hele tijd genegeerd. Ik had nét Facebook een beetje onder de knie! En dan dat gedoe met die cirkels. Ik snapte er niks van. Maar langzaam maar zeker zag ik het onder ogen: als blogger kun je anno 2014 niet om Google+ heen.

Ben je nog in ontkenning? Laat me dan uitleggen waarom Google+ zo belangrijk is

3 redenen waarom Google+ belangrijk is

1. Google+ is meer dan het zoveelste social network

Google combineert namelijk:

 • Social media
 • SEO
 • Je identiteit

Met Google Plus kun je een verband leggen tussen jou en je blog. Door de verbinding tussen je Google Plus account en je blog, weet Google dat je 'echt' bent. En daardoor krijgt je blog meer waarde, dan een blog zónder verbinding met Google Plus.

Kortom: Google+ is goed voor je SEO

Stel je leest ergens het bericht: 'De gulden komt terug!' Dan is het belangrijk om te weten wie dat beweert, om de waarde van dit bericht in te schatten. Als het van een 'onbekende' komt, dan zul je minder waarde hechten aan dit bericht, dan wanneer bijvoorbeeld Rutte het heeft gezegd.

Google redeneert op dezelfde manier. Een blog heeft meer waarde, als duidelijk is van wie het is.

Eric Schmidt (voormalig CEO van Google) legde het zo uit:

'Within search results, information tied to verified online profiles will be ranked higher than content without such verification, which will result in most users naturally clicking on the top (verified) results. The true cost of remaining anonymous, then, might be irrelevance.'

2. Google+ is Google's manier om spammers te weren

Lange tijd ging SEO om de juiste keywords, en links naar je blog zodat je een hogere pagerank kreeg. Maar helaas maakten veel bedrijven hier misbruik van. Eerst begonnen ze bijvoorbeeld posts vol te proppen met 'keywords'. En toen Google daar een stokje voor stak, verzonnen ze trucjes om links te krijgen.

Google+ is Google's manier om de valsspelers er uit te halen! Want je kunt niet 'faken' dat anderen je post een +1 geven of delen.

3. Google+ is verbonden met de grootste zoekmachine

Google+ is een netwerk van de belangrijkste zoekmachine die er is: Google! Je posts op Google+ worden geïndexeerd in Google.

Overtuigd van het belang van Google+? Maar weet je niet waar je moet beginnen?

Hier onder een stappenplan!

Hoe pak je Google+ aan?

1. Ga naar plus.google.com

Het goede nieuws is, dat de kans groot is dat je al een Google + account hebt. Als je bijvoorbeeld gebruik maak van gmail of van Blogger! Ga in dat geval naar www.plus.google.com en log in. Heb je het voor elkaar gekregen om nog onbekend te zijn bij Google? Surf dan ook naar www.plus.google.com en maak een account aan.

2. Update je Google + profiel

 • Zorg voor een goede profielfoto van jezelf. Dus niet een grappig plaatje of een avatar. Je profielfoto verschijnt namelijk in de zoekresultaten als deze aan Google's eisen voldoet.
 • Laat met de 'cover foto' zien waar jij voor staat, of waar je blog over gaat! (Dit is die hele grote foto) Op mijn Google+ profile zie je mijn blogs.
 • Zorg voor een informatieve tagline
 • Vul je 'About' page in met informatie over jezelf, en link naar je blogs en andere social media profielen. Ga naar je Google+ pagina, klik op 'Home' en daarna op 'Profile' om het te bewerken.
google plus profiel
Ga naar je Google+ profiel pagina, klik op 'Home' en daarna 'Profile'

google plus profiel

3. Maak cirkels

Bij Google+ kun je mensen die je volgt in cirkels groeperen. Dat kun je doen op twee manieren:

 1. Soort connectie: familie, collega, vrienden
 2. Interesse

Bijvoorbeeld een cirkel Familie, een cirkel Collega's en een cirkel Bloggers. Het voordeel hiervan is dat je dingen per groep kunt delen. Bloggers zitten niet te wachten op foto's van je familie, en andersom ook niet.

Je kunt ook cirkels maken op basis van interesse. Bijvoorbeeld hardlopen, fotografie, bloggen.

4. Gebruik de +1 button van Google

De +1 button lijkt op de 'like' button van Facebook. Als iemand je post +1t, dan ziet Google dat als een aanbeveling. Hoe meer +1's je blog krijgt, hoe beter voor je SEO.

5. Maak een Google+ Page voor je blog

De Google+ page is vergelijkbaar met de Facebook Fan Pagina. Je vindt de Google+ pagina van Bloggen en Loggen hier!

6. Gebruik de Google+ zoekfunctie om interessante mensen en communities te vinden

Door interessante mensen te volgen, en lid te worden van communities, leer je nieuwe dingen. Dat levert ideeën voor blogposts op. En door te reageren leren meer mensen jou kennen, en volgen ze je wellicht terug.

7. Zorg voor een G+ button op je blog!

Meer weten?

In Google+ help vind je alle basisinformatie over Google+ inclusief video's.

Voeg mij toe aan je cirkels! Je vindt mijn profielpagina hier.

Vergelijkbare berichten

4 reacties

 1. Ben erg blij met je Bloggen en Loggen blog, heb er al veel aan gehad :-)
  Wat ik heb ervaren bij Google+ is dat je niet anoniem kan blijven, je moet een een "echte" naam invoeren anders wordt je niet goedgekeurd. Of is er nog een manier om onder mijn gebruikersnaam of blognaam een Google+ pagina aan te maken?

  1. Je kunt inderdaad niet anoniem een Google account aanmaken. Wel kun je een valse naam opgeven, zo lang die maar op een echte naam lijkt. Maar de vraag is: waarom zou je dat willen? Want dan kan niemand je vinden.

   Google verklaart hun beleid als volgt:

   'Google+ makes connecting with people on the web more like connecting with people in the real world. It's recommended that you go by your first and last name because it will help you connect with people you know and help them find you.'

   Inmiddels biedt Google wel de mogelijkheid een 'nickname' te gebruiken. Maar die komt náást je echte naam, dus wat betreft anonimiteit heb je daar niks aan.

   Ook kún je een pseudoniem aan vragen. Je maakt dan een nieuwe Google+ account aan en vraag een pseudoniem aan. Google beoordeelt je aanvraag vervolgens, en je moet bewijzen wie je bent, en waarom je een pseudoniem zou mogen hebben. Lady Gaga heeft bijvoorbeeld een pseudoniem gekregen van Google.

   Ik denk niet dat 'gewone' burgers het snel zullen krijgen.

 2. Hi Nicole,
  Inmiddels zie ik wel voordelen van zo'n Google+ account, alleen wil ik mijn blogger profiel eigenlijk niet kwijt.

  Ik zou ze eigenlijk naast elkaar willen gebruiken, dus een google+ pagina onder mijn eigen naam, met daarop een linkje naar mijn blog. Ja, misschien raar van mij hoor, maar als mensen zomaar op mijn blog terechtkomen hoeven ze niet meteen mijn hele 'hebben en houwen' te zien. Daarentegen vind ik het prima als men via de google+ pagina op mijn blog terechtkomt.

  Ik ben al tijden aan het zoeken naar het antwoord op die vraag, maar nergens vind ik een eenduidig antwoord. Misschien kun jij me helpen? Kun je een bloggerprofiel hebben naast een google+ profiel en kun je ze dus ook los van elkaar blijven gebruiken?
  Bedankt alvast!

  1. Hoi Lilian,

   je hoeft je Blogger profiel niet te koppelen aan je Google account. Je kunt gewoon twee aparte accounts aanhouden!

   Ik heb ze wel gekoppeld, maar je kunt ze dus ook gescheiden houden.

   Zijn ze dat bij jou niet?

   Ga dan naar je Blogger Dashboard
   Rechtsboven zie je een soort wieltje: klik daar op.
   De vierde optie is 'revert to blogger profile'. Kies dat.
   Klik bij het volgende scherm op switch to a limited Blogger profile.
   Bevestig je profiel en kies je gebruikersnaam
   Klaar!

   Ik hoop dat je er hiermee uit komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *