Geld verdienen met je blog kan. Maar daar gaat meestal heel wat geploeter aan vooraf. Bij mij in ieder geval wel. Je hebt natuurlijk van die jaloersmakende mensen die een Gouden Idee hebben, en vanaf dag één hun bezoekerstallen als vanzelf zien groeien. Maar voor de meesten van ons is het een kwestie van hard werken. Bijvoorbeeld met affiliate marketing. Zo ben ik onder andere een bol affiliate.

Je hebt bezoekers nodig

Om geld te verdienen met bloggen heb je in de eerste plaats bezoekers nodig. En dat betekent dat je moet zorgen voor interessante blogposts en informatie, die je ook nog eens regelmatig bijhoudt. Blogs waar je de spinnenwebben eerst moet afblazen trekken nu eenmaal niet veel bezoekers.

Promoot je blog

Maar alleen goede stukken schrijven is natuurlijk niet genoeg: mensen moeten weten dat jij er bent! Een goede manier om je blog te promoten is andere blogs bezoeken en daar goede comments achterlaten. Ik benadruk ‘goede’ want als je alleen maar iets zegt om je link te kunnen droppen, ben je eigenlijk aan het ‘spammen’ en dat wordt door niemand gewaardeerd.

Zorg dat je blog gevonden wordt door zoekmachines

Een seo-score geeft aan hoe goed jouw blog of website te vinden is door zoekmachines. Ik gebruik daarvoor altijd graag lipperhey.nl. Je typt je blogadres in, en Lipperhey doet een snelle analyse en geeft je de seoscore!

De eerste keer dat ik mijn blogs aan deze analyse onderwierp schrok ik wel een beetje: hoger dan 40% kwam ik niet. Sindsdien heb ik veel verbeterd en nu heb ik op sommige blogs zelfs een score van 78%!

Google Adsense op je blog

Naarmate je bezoekerstallen stijgen, kun je geld verdienen met je blog. De makkelijkste manier is door simpelweg Google Adsense advertenties op je blog te plaatsen. Google zorgt ervoor dat de advertenties passen bij jouw lezerspubliek, en betaalt je elke maand uit bij een saldo van minimaal 100 dollar.

Waarschuwing

Toen ik net begon had ik op mijn blogs ook een advertentie staan van Moneymiljonair, een soort ‘klikprogramma’ waarbij je geld verdient met het lezen van mail en bezoeken van websites. Google Adsense accepteert niet dat je dit soort advertenties op je blog of website combineert met Google Adsense!

Conclusie

Geld verdienen met Google Adsense is ontzettend leuk. Maar het allerbelangrijkst blijft natuurlijk: hoogstaande content. Dat staat centraal ook bij bloggen voor geld!

Leestips

Je doet het toch wel gratis?

Geld verdienen met je mamablog

Barterdeal

 

Vergelijkbare berichten

10 reacties

 1. Gaaf hoor je advertentie inkomsten.
  Pas je op met het vermelden van advertentie inkomsten. Op die manier is zonder vooraankondiging mijn google advertentie account geblokkeerd en verwijderd :(

 2. Als je net als ik blogger gebruikt is het belangrijk ervoor te zorgen dat de titel van je individuele post éérst wordt gezien door zoekmachines.

  Blogger staat standaard ingesteld dat de algemene titel van je blog eerst gevonden wordt. Toen ik dat veranderd had schoot ik meteen een stuk omhoog w.b. seo score.

  O.a. op deze link wordt het uitgelegd:

  http://www.cranked.me/2008/07/how-to-optimize-your-blogger-post-page.html?showComment=1257435801077#c3491615009914151336

 3. Wat gaaf dat je al deze info deelt. Ik zou dolgraag geld willen verdienen met een blog enzovoorts. Heb me dan ook opgegeven voor Moneymiljonair, voor google adsense (blog en YouTube). Dankzij al je tips is er dus werk aan de winkel voor mij.

  groetjes Siets
  twitter: @schrijfeenboek

 4. Hoi hoi,

  Heel erg bedankt voor alle nuttige tips op deze blog! Je hebt me geïnspireerd om een eigen site te beginnen. Ben net begonnen en ik vind het geweldig leuk om te doen en lees ook al je posts na om er het beste van te maken.

  Net de SEO-score link geprobeerd en kom uit op 73%, niet slecht voor een beginner toch? Maar populariteit een 1 haha, nog even doorwerken voor mij dus…

  Groetjess

 5. Erg leuk en interessant blog. De zaken waarover je blogt spreken veel mensen aan en je licht alles duidelijk toe.

  Echter zag ik tijdens het doorlezen van je laatste blog een punt dat niet helemaal waar was. Je stelt namelijk dat je naast Google Adsense reclame geen banner van Euroclix of Moneymiljonair mag plaatsen, dit mag volgens de regels van Google Adsense wel. Daarin wordt namelijk aangegeven dat je geen advertenties mag plaatsen die overeenkomen met reclameblokken van de Google Adsense. Dus wanneer je een banner van Euroclix of Moneymiljonair plaatst die niet lijkt op een advertentieblok van Google Adsense kun je prima nog een extra verdienmodel toevoegen aan je website(s). De vraag is natuurlijk of je dit moet doen, aangezien het niet bevorderlijk is voor je bezoekers om hen te bestoken met reclame-uitingen.

  Ga vooral door met dit leuke en informatieve blog.

  Groet,

  Sander.

  1. Bedankt voor de tip Sander. Ik heb dit destijds bij Google Adsense nagevraagd en ze zeiden toen dat het niet mocht. Maar dat is alweer een flink aantal jaar geleden, dus het is zeker mogelijk dat het nu wel mag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *