Ik was Linkvehicle half vergeten als bron van inkomsten, maar deze week kreeg ik een mailtje dat ze een review voor mijn blog Momfever hadden verkocht voor 75 USD. Omdat ze zelf de helft houden voor hun bemiddeling, betekent dat een verdienste van 37,50 USD oftewel 28 euro en 21 cent.

Anchor text: wat is dat?!

De ‘anchor text‘ is de zin of de woorden die je gebruikt om een link te beschrijven. Het is de tekst waarop je klikt. De anchor text van de link in de eerste zin van deze alinea is ‘anchor text’! Anchor text is belangrijk, want deze tekst beïnvloedt de plek in de zoekresultaten. En je wilt natuurlijk zo hoog mogelijk komen in die lijst. Als je gevonden wilt worden op een bepaald key word, dan is het handig als dit key word in de anchor tekst staat. Als bijvoorbeeld honderd websites linken naar een website met de anchor text ‘professioneel bloggen’ dan is het voor zoekmachines duidelijk dat deze website over professioneel bloggen gaat! In de opdracht die ik kreeg van Linkvehicle was de anchor text  ‘carpet cleaner’.

Anchor text verwerkt in bestaande post

Omdat het de adverteerder in dit geval vooral ging om een link met een specifieke anchor text, was het niet per sé noodzakelijk een hele nieuwe post te schrijven. En toevallig had ik een tijdje geleden een post geschreven over mijn vloerkleden, en dat ik die graag in de wasmachine gooi voor een goede schoonmaakbeurt. Dit onderwerp sloot prachtig aan bij de anchor text ‘carpet cleaner ny’, een bedrijf dat je kunt inhuren om je vloerkleden te laten reinigen.

Een andere manier om geld te verdienen met je blog is via affiliate marketing.

Meer weten over Linkvehicle?

Bezoek dan hun website.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *