Geld verdienen met bloggen: het ultieme overzicht

geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen is een goede manier om online geld te verdienen. Online geld verdienen kan op verschillende manieren. Maar de meest effectieve en betrouwbare methode vind ik toch wel geld te verdienen met je blog.

In dit artikel behandel ik geld verdienen met bloggen, maar ook andere manieren om online geld te verdienen zoals affiliate marketing.

Geld verdienen met bloggen

Laat ik beginnen met voorop te stellen dat, om geld te verdienen met bloggen, je goede content moet hebben. Goede content betekent bezoekers, en het betekent dat Google je blog waardeert. En beide heb je nodig voor geld verdienen met bloggen. Als bezoekers merken dat je je blog alleen maar hebt gemaakt om er geld mee te verdienen, en er verder geen tijd en moeite in hebt gestoken, dan zullen ze waarschijnlijk nooit meer terug komen.

Geld verdienen met je blog gaat niet vanzelf

Geld verdienen met je blog kan. Maar daar gaat meestal heel wat geploeter aan vooraf. Bij mij in ieder geval wel. Je hebt natuurlijk van die jaloersmakende mensen die een Gouden Idee hebben, en vanaf dag één hun bezoekerstallen als vanzelf zien groeien. Maar voor de meesten van ons is het een kwestie van hard werken. Bijvoorbeeld met affiliate marketing. Zo ben ik onder andere een bol affiliate.

Je hebt bezoekers nodig

Om geld te verdienen met bloggen heb je in de eerste plaats bezoekers nodig. En dat betekent dat je moet zorgen voor interessante blogposts en informatie, die je ook nog eens regelmatig bijhoudt. Blogs waar je de spinnenwebben eerst moet afblazen trekken nu eenmaal niet veel bezoekers.

Promoot je blog

Maar alleen goede stukken schrijven is natuurlijk niet genoeg: mensen moeten weten dat jij er bent! Een goede manier om je blog te promoten is andere blogs bezoeken en daar goede comments achterlaten. Ik benadruk 'goede' want als je alleen maar iets zegt om je link te kunnen droppen, ben je eigenlijk aan het 'spammen' en dat wordt door niemand gewaardeerd.

Zorg dat je blog gevonden wordt door zoekmachines

De simpelste en tegelijkertijd moeilijkste manier om je blog te promoten is door te werken aan je SEO: Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Ik heb dat jarenlang verwaarloosd, en dan was knap dom van me.

Maar inmiddels heb ik helemaal het licht gezien, en optimaliseer ik al mijn blogposts. Dat doe ik met de plugin Rankmath, maar je kunt ook de bekende Yoast plugin hiervoor gebruiken. Deze plugins helpen me enorm om mijn posts te optimaliseren!

WordPress SEO plugin van Yoast

Je kunt namelijk een 'Focus Keyword' kiezen, en vervolgens geeft de plug in dan aan op welke punten je post goed in elkaar zit, en waar nog verbetering mogelijk is.Het geeft me een kick om dat Focus Keyword in te vullen, te testen hoe mijn post is, en vervolgens systematisch mijn scores in groen te veranderen! Ik kan deze plugin echt van harte aanraden!

Geld verdienen met bloggen: de manieren waarop dat kan

1. Affiliate links oftewel meedoen aan een partnerprogramma

Affiliate links zijn speciale links die verwijzen naar een product en een methode voor geld verdienen met bloggen. Je kunt bijvoorbeeld lid worden van het affiliate programma van Bol.com, en als je vervolgens een post schrijft over bijvoorbeeld het boek Fifty shades of grey, een affiliate link van Bol.com in de post opnemen naar dat boek.

Als bezoekers je review hebben gelezen en besluiten: 'Dat boek móét ik lezen!' en vervolgens op de affiliate link klinken en het boek kopen, dan krijg jij een percentage van de verkoop. Hoewel het geen vetpot is, betaalt het redelijk. Ik denk dat ik gemiddeld zo'n 100 euro per maand verdien bol affiliate.

Schrijf eerst de post dan pas de affiliate link

Je kunt natuurlijk als een wilde overal affiliate links op je blog gaan plaatsen, maar daar worden de meeste bezoekers niet blij van. Google trouwens ook niet, en dat is slecht voor je positie in de zoekmachine resultaten! Beter is het om gewoon te schrijven over wat je interesseert, en vervolgens te kijken of er toevallig een affiliate link voor is. Geld verdienen met bloggen mag niet ten koste gaan van de kwaliteit van je blog.

Stel je hebt bijvoorbeeld een uitgebreid onderzoek gedaan naar dweilen, en welke de beste is. Je trekt je conclusie, en adviseert een bepaald merk. Dan biedt je zelfs een extra, handige service door een (affiliate) link in je post te zetten waar bezoekers die dweil kunnen kopen. Zo komt een affiliate link op een natuurlijke manier tot stand, en voegt echt iets toe. Zanox Nederland heeft bijvoorbeeld Blokker in hun bestand zitten, en via dat programma zou je dan een speciale affiliate link naar die dweil kunnen maken. Zo verdien je geld met bloggen.

In het algemeen geldt: Mijd affiliate links, om de affiliate links!

Affiliate links: hoe kom  ik eraan?

Affiliate links kun je op twee manieren krijgen: via bemiddelingsbureaus en direct via een bedrijf. Bekende bemiddelingsbureaus zijn affiliate4you, Daisycon, and Zanox.nl. En die affiliate programma's hebben op hun beurt ook weer affiliate links! De link affiliate4you is een voorbeeld van zo'n affiliate link. Als je er op klikt en je inschrijft krijg ik 15 euro voor mijn bemiddeling.

Overigens klinkt dit leuker dan het is, want in de kleine lettertjes staat ergens dat ik die 15 euro pas uitbetaald krijg als er 'minimaal 5 goedgekeurde verkopen zijn gerealiseerd via jouw website binnen een half jaar na inschrijving.' En als dat niet binnen dat half jaar gebeurd, vervalt die 15 euro dus. Helaas is dit een euvel van veel affiliate programma's: lees dus altijd de kleine lettertjes!

Geld verdienen met bloggen via affiliate links vind ik persoonlijk heel erg lastig. Naast de bemiddelingsbureaus zijn er ook bedrijven die hun eigen affiliate programma hebben, zoals Bol.com! Helaas zijn dat er wel veel minder.

linkpizza
Logo van Linkpizza!

N.B. Een bijzonder bemiddelingsbureau voor affiliate links is LinkPizza. LinkPizza maakt het plaatsen van affiliate links heel makkelijk. Je installeert hun code op je blog, en zij maken waar mogelijk automatische affiliate links van jouw links. Het grote voordeel is dat je niet telkens naar een platform hoeft om een affiliate link te maken.

Het nadeel is dat LinkPizza een percentage van je winst afsnoept voor hun service. Toch gebruik ik LinkPizza zelf graag vanwege hun grote gebruikersgemak. Alleen voor links van bol.com maak ik een uitzondering: die maak ik wel even zelf.

2. Betaald bloggen met advertorials en gesponsorde posts

Advertorials en gesponsorde posts zijn ook een uitstekende manier om geld te verdienen met je blog. Advertorials lijken op gewone posts, maar je schrijft ze in opdracht van een bedrijf of bemiddelingsbureau. In tijdschriften zie je ze ook geregeld, en ze lijken dan heel veel op een gewoon artikel. Je herkent ze aan de kleine lettertjes 'Advertorial'. Advertorials worden ook wel 'gesponsorde posts' of 'gastposts' genoemd. Net als affiliate links kun je advertorials op twee manieren verkrijgen:

 • via een bemiddelingsbureau ook wel blog netwerk genoemd.
 • direct via een bedrijf

Inmiddels zijn er heel veel blognetwerken die bloggers en bedrijven bij elkaar brengen. Mijn favoriet is LinkPizza, ja  die van de affiliate links! Zij hebben ook een soort marktplaats waar je kunt pitchen op advertorials en gesponsorde posts. Een gesponsorde post kan soms een manier van linkbuilding zijn van een bedrijf.

Overzicht Nederlandse blog netwerken.

3. Google Adsense

Google adsense was een hele makkelijke en snelle manier om geld te verdienen met je blog. Toen ik begon met bloggen op het Blogger platform kon ik meteen Google ads plaatsen. Maar nu stelt Google meer eisen en hoor ik regelmatig dat bloggers zijn afgewezen voor hun programma.

Lees wat je kunt doen om toegelaten te worden tot Google adsense!

Zelf ben ik nog steeds erg blij met Google adsense en zou het niet willen missen als inkomstenbron als blogger. Je kunt bij Google adsense kiezen of je alleen tekst of plaatjes wilt in je advertenties, of allebei, en ook kun je verschillende formaten kiezen. Daarnaast kun je de advertenties ook nog een look geven die goed bij je blog past. Heeft je blog bijvoorbeeld een knalrode achtergrond, dan is het niet zo mooi als je google ads wit zijn.

Geld verdienen met bloggen

N.B. Google heeft speciale heat maps, waarop je kunt zien wat de beste plekken zijn op je blog om Google ads te plaatsen. Erg handig, want de kleur laat zien waar een google ad het meeste resultaat zal opleveren. Hoe donkerder de kleur, hoe gunstiger En alsof dat nog niet genoeg is, stuurt Google je ook mailtjes met adviezen voor verbetering. Zo had ik een tijd lang een smalle skyscraper, en kreeg toen van Google het bericht dat een bredere skyscraper gunstiger zou zijn.

Inmiddels ben ik met mijn WordPress blogs overgestapt naar Ezoic! Daarmee verdien bijna het dubbele als bij Adsense.

4. Verkoop producten via je blog

Je kunt natuurlijk ook zelf een product maken en dat verkopen via je blog. Denk aan een eBook of cursus. Het grote voordeel hiervan is dat je niet afhankelijk bent bedrijven. Maar je moet natuurlijk wel even zorgen voor een goed product ; ) Een goed voorbeeld is de cursus van de Elite Blogging Academy. Ruth Soukup begon zelf als blogger en besloot haar kennis en vaardigheden te delen in de vorm van een cursus. Haar cursus is superbekend geworden in Blogland en hij is zelfs niet het hele jaar toegankelijk, waardoor je het gevoel krijgt dat je enorm geluk hebt als je kunt meedoen aan de cursus.

5. Verhuur jezelf als expert

Je kunt jezelf met behulp van je blog positioneren als expert. Heb je een goede reputatie opgebouwd dan kun je je laten betalen om anderen te adviseren of om lezingen te houden. Stel je bent bijvoorbeeld heel goed in bloggen. Dan kun je via je blog je diensten aanbieden om andere bloggers te helpen. Bijvoorbeeld met zoekmachine optimalisatie of zelfs heel basic, met het opzetten van een blog.

6. Laat bezoekers betalen voor bepaalde content

Je kunt bepaalde delen van je blog afsluiten en alleen toegankelijk maken met een code. En voor die code kun je mensen laten betalen. Dit vind ik een lastige! Persoonlijk haak ik zelf meestal direct af als ik ergens niet meteen 'bij' kan op een blog. Maar als je supergoede dingen te vertellen hebt, kan het zijn dat mensen bereid zijn om je ervoor te betalen.

7. Plaats banners en advertenties voor bedrijven op je blog

Je kunt gebruik maken van Google of affiliate programma's om banners op je blog te plaatsen en zo geld te verdienen. Maar soms kun je ook direct via een bedrijf een banner verkopen. Zo had ik het afgelopen jaar diverse betaalde banners op mijn blog Huisvlijt staan, die direct via een bedrijf werden aangevraagd.

8. Laat je betalen voor je mening in de vorm van product reviews

Net als bij punt 7 speelt hierbij je reputatie als expert een grote rol. Als veel mensen waarde aan je oordeel hechten, dan kun je je ervoor laten betalen. Bijvoorbeeld in de vorm van een product review. Jij krijgt een product, bespreekt het op je blog, en je wordt hiervoor betaald. Want vergis je niet: bedrijven doen soms alsof ze jou een grote dienst bewijzen door je een product te laten reviewen, maar dat is het dus niet! Sterker nog, het is hun belang dat er aandacht aan hun spullen wordt besteed.

9. Houd betaalde winacties op je blog

Net als product reviews, brengen bedrijven het soms alsof ze jou een dienst bewijzen. Dan mailen ze bijvoorbeeld dat ze zo vriendelijk zijn om een product beschikbaar te stellen dat jij dan mag weggeven. Maar wat ze feitelijk willen is een blogpost over hun product, exposure in social media en een link naar hun website. Het is dus heel reëel om je hiervoor te laten betalen.

Onderschat niet de hoeveelheid werk en administratieve rompslomp die in de organisatie en afhandeling van een winactie/giveaway gaat zitten. Jouw tijd en blog zijn wat waard. Tenzij je maar een handvol bezoekers hebt per dag natuurlijk en een lage Domain Authority; in dat geval zou ik een winactie eventueel wel gratis doen.

10. Maak een boek van je blog

Als je blog een hit is, en veel lezers trekt, dan kun je overwegen een boek te maken van je blog. Dat kan in de vorm van een eBook, maar je kunt natuurlijk ook een ingebonden exemplaar beschikbaar stellen. Het is leuk als je een heuse uitgeverij kunt vinden, maar anders kun je ook zelf je blog in boekvorm uitgeven. Via Lulu.com is dat bijvoorbeeld goed te doen. Bovendien hoef je daar niet van tevoren een grote voorraad boeken te bestellen.

Betaald bloggen: wat zegt Darren Rowse van Problogger?

Hieronder een filmpje van een blogger die The Budgeting Wife heef. Ze vertelt hoe zij geld verdient met haar blog. Het filmpje duurt ongeveer 7 minuten.

Geld verdienen met bloggen: mijn inkomsten

Ik verdien best goed met mijn blogs. Volgens de overheid ben je financieel onafhankelijk als je minimaal 950,- netto verdient per maand. Dat lukt mij prima met mijn blogs. Nou moet ik wel zeggen dat ik meerdere blogs heb, voor verschillende blog niches. Dat maakt het makkelijker om voldoende inkomsten uit mijn blogs te halen. Maar ik weet dat er ook bloggers zijn die met 1 blog superveel verdienen.

N.B. Als je serieus geld verdient met je blog is het handig om hiervoor een aparte zakelijke rekening te openen. Ik liet eerst alles via mijn privé rekening lopen. Dat is én niet handig, en niet zo professioneel. Een zzp rekening openen raad ik echt aan.

Geld verdienen met blog: WordPress versus Blogger

WordPress.org is SEO vriendelijker dan Blogger. Eén van de redenen voor veel bloggers om Blogger te verlaten voor WordPress.org is dan ook dat WordPress.org van nature zoekmachine vriendelijker is. Dat is iets wat mij blijft verbazen, aangezien Blogger nota bene van Google is!

Toch kun je ook zeker geld verdienen met een Blogger blog!

blogger versus wordpress

Lees ook: Bovenaan in Google.

Blogpromotie via de 'gewone' media

Voor geld verdienen met je blog is het natuurlijk belangrijk dat je bezoekers hebt. Als niemand je wijsheden leest, ben je helaas niet interessant voor adverteerders. Daarom wil ik hier ook hebben over blogpromotie via de 'gewone' media.

Oftewel tijdschriften ten behoeve van geld verdienen met je blog. In de tien jaar dat ik blog zijn mijn blogs regelmatig genoemd in o.a. de Flair, Libelle, Margriet, Viva, Kinderen, Ouders van Nu, Esta, ja zelfs de Marie Claire.

Geld verdienen met je blog: vermeldingen in tijdschriften helpen nauwelijks

Met ingehouden adem maakte ik me dan op voor een lawine van bezoekers! Nu zou het gaan gebeuren! Tromgeroffel en trompetgeschal. Dit zou een triomf worden voor geld verdienen met Bloggen! Maar tot mijn verrassing, en teleurstelling, leverden deze vermeldingen in de geschreven media nauwelijks meer bezoekers op. Misschien tien extra bezoekers?

Hoewel ik zelf wel naar de computer ren om een website of blog op te zoeken, blijven de meeste mensen gewoon lekker zitten, en lezen verder in hun tijdschrift. En het is niet dat mensen het niet gezien hadden, want ik kreeg wel regelmatig reacties in de trant van: 'Hé stond jij niet in de Margriet?!'

Blogpromotie via traditionele media doet niet zoveel

Mijn ervaring is dat promotie van je blog voor geld verdienen met je blog via tijdschriften nauwelijks zoden aan de dijk zet. Sterker nog, de 'gewone' media staan niet altijd welwillend tegenover linkvermeldingen.

Voor de Libelle deed ik mee aan interview over onze verhuizing van de stad naar het platteland (zie foto), en ik had natuurlijk gevraagd of mijn url er alstublieft bij mocht. De freelance journaliste beloofde die in het artikel te verwerken, maar de redactie heeft het helaas verwijderd.

Voor mij is dit een belangrijke reden om geen tijd meer te verspillen aan fotoreportages of interviews met de bladen. Als je het leuk vindt om te doen is het prima, maar voor blogpromotie zijn er veel betere methodes.

Dagbladen en geld verdienen met je blog

Iets betere resultaten, in termen van bezoekersaantallen, leveren de dagbladen op. Dagbladen zijn dus iets gunstiger voor geld verdienen met je blog Een interview in de Telegraaf leverde ooit zo'n 100 extra bezoekers op. Dat was in de tijd dat ik net begonnen was met de Thuisblijfmoedersite, en dagelijks 20 bezoekers had. Wat een opwinding toen ik er die avond maar liefst 120 had!

Radio werkt wel!

Ooit deed ik mee aan een kort radio interview, en werd De Thuisblijfmoedersite in de twee minuten dat ze me interviewden genoemd. In de volgende tien minuten schoten mijn bezoekersaantallen als een raket omhoog! Radiointerviews zijn dus een fantastische manier om meer bezoekers te krijgen en dus voor geld verdienen met je blog.

Tip: Lees hoe je jouw blog kunt promoten met een QR code!

Hoe kom je aan blog opdrachten?

blog marktplaatsen

Oké, je hebt dus een blog! En nu lijkt het je leuk om geld te verdienen met bloggen.

Hoe kom je nou aan opdrachten voor je blog?

Een heel belangrijke tip is dat je je inschrijft bij blognetwerken. En andere mogelijkheid is affiliate marketing.

Maar in deze post wil ik met jullie delen waar ik elke dag even langs ga om te kijken of er nog leuke blog opdrachten te scoren zijn.

Blog opdrachten vinden: hier kijk ik elke dag even

Elke dag bezoek ik de volgende websites die handig zijn als je wilt bloggen voor geld.

 1. Linkpizza. Linkpizza is niet alleen een handige methode om gewone links om te toveren in affiliate links. Ze bieden ook een soort marktplaats waar bedrijven opdrachten op kunnen zetten. Vervolgens kun jij als blogger op zo'n opdracht reageren. Soms krijg je dezelfde dag al bericht dat je de opdracht hebt gekregen, soms duurt het wel een paar weken. Maar over het algemeen gaat het vrij vlot vind. Leuk pluspunt aan Linkpizza vind ik dat je bij elke opdracht kunt zien hoeveel bloggers ze nog nodig hebben:

  linkpizza
  De linker opdracht is 'vol'. De andere heeft nog plek.
 2. The Influentials. Het grote voordeel van Influentials is dat je alleen maar op een knopje hoeft te drukken: 'Pitch'. Geen motivatie of uitleg nodig waarom je vindt dat jouw blog geschikt is voor de opdracht of advertorial. Wel speelt Instagram een grote rol bij Influentials! Veel opdrachten bij Influentials moeten op Instagram geplaatst worden, en niet op een blog. Ook moet je bij sommige opdrachten minimaal 1000 volgers op Instagram hebben. Dat betekent in mijn geval dat ik veel opdrachten laat gaan. Ik heb wel Instagram, maar ben er niet zo heel actief op. Niettemin vind ik toch wel eens leuke opdrachten op Influentials!
 3. Tim: The Influencers Movement. Net als bij Linkpizza is dit een marktplaats waar bedrijven hun opdrachten plaatsen. Je kunt als blogger 'pitchen' op een opdracht. Bij elke opdracht wordt goed aangegeven wat je als betaling kunt verwachten. Soms is er geen financiële vergoeding, en krijg je het product bij wijze van betaling. Dat heet een 'barterdeal'. Bij Tim moet je weer echt pitchen. En ik vind het relatief wat langer duren voordat je weet of je een opdracht hebt.

Al deze 3 'blog marktplaatsen' betalen keurig op tijd uit.

Een blog marktplaats die wat mij betreft niet goed werkt is Beste Bloggers. Je vindt daar opdrachten, en ik heb een paar keer op een opdracht gereageerd. Maar ik kreeg geen bevestiging van mijn reactie, en heb er nooit meer wat van gehoord. Daarom kijk ik er nu eigenlijk nooit meer.

Bloggen voor geld
Geld verdienen met bloggen?

Bloggen voor geld!

Het is not done om er ruiterijk voor uit te komen als je blogt voor het geld. Politiek correct is het om te zeggen:

'Ik blog puur voor mezelf joh. Of ik nou bezoekers krijg of niet, dat maakt me niet uit. Het gaat mij echt om het procés.'

Niettemin zijn er mensen die bloggen voor geld. En waarom ook niet? Je moet toch aan de kost komen. Waarom dan niet met bloggen? Maar een blog beginnen voor geld is een gevoelig punt, en ik zal je vertellen waarom!

Bloggen is persoonlijk

In principe is een blog persoonlijk. Een blogger laat in de regel iets van zichzelf zien op zijn of haar blog. Als bezoeker krijg je het gevoel dat je een blogger kent. Je gaat waarde hechten aan de woorden van die blogger. Hij of zij gaat voelen als een kennis, misschien zelfs wel als een goede vriend(in). Sterker nog, soms koop je misschien zelfs wel iets omdat die blogger zegt dat iets een goed product is. Bloggers worden tegenwoordig niet voor niets influencers genoemd. Een speciale groep zijn de momfluencers.

Omdat bloggen persoonlijk is, roept bloggen voor geld weerstand op. Zowel bij andere bloggers als bij bezoekers. Andere bloggers vallen erover dat iemand iets puurs als bloggen ten gelde maakt. En bezoekers voelen zich mogelijk bekocht! Ze dachten dat je écht was, maar nu blijft dat je blogt voor het geld. Met andere woorden:

bloggen voor geld roept vraagtekens op bij de integriteit van een blogger.

Bloggen voor geld: hoe zit dat met mij?

Ik begon inmiddels zo'n 17 jaar geleden met bloggen. Destijds stond geld verdienen met een blog nog niet eens op de horizon. Ik blogde omdat ik dat leuk vond, en omdat ik wat te vertellen had wat ik graag wilde delen. Na een paar jaar bloggen ontdekte ik dat bloggers in Amerika geld verdienden met hun blog. Dat vond ik een intrigerende gedachte!

Als thuisblijfmoeder hoorde ik voortdurend dat ik een parasiet van de maatschappij was, dom, lui, kortzichtig en financieel afhankelijk. De optie om geld te verdienen met bloggen leek me een mooie methode om al die critici de mond te snoeren, en toch thuis bij de kinderen te zijn. Sindsdien lukt het mij inderdaad om geld te verdienen met bloggen. Sterker nog: als ik geen cent verdiende met met bloggen, dan zou ik er niet zoveel tijd aan kunnen besteden.

Maar in eerste instantie waren mijn motieven om te gaan bloggen dus zo puur als pasgevallen sneeuw : )

Wat zeggen jullie over geld verdienen met bloggen?

 • Ik vind dat er inderdaad niets mis is met geld verdienen met je blog – tenzij je ‘ineens’ alleen maar met gesponsorde content bezig bent. Maar zolang het bij je blog past, en bij het doel van je blog (die andere dan ‘geld verdienen’ haha), geen probleem. Zelf werk ik ook met affiliate links trouwens, maar alleen als ze iets toevoegen en ik anders ook die link geplakt zou hebben. Dan geef ik wel altijd aan dat ik gebruik maak van dat soort links. (Eccentrieke dame)
 • Zo, kreeg jij dat toen te horen? Wat vreselijk asociaal zeg. Ik vind t knap als bloggers geld verdienen met hun Blog. Daar gaat enorm veel tijd in zitten. (Nancy)
 • Ik klik in blogs niet zomaar meer op links omdat ik de gesponsorde links wel beu ben. Ik ga er overigens ook niet lullig op reageren. Ik wil geen reclame en blog alsnog over producten maar wil niet eens denken aan gesponsord worden. Wat een ander doet moet diegene vooral zelf weten. Als een blog alleen nog maar reclamedingen publiceert verliest die mij wel als volger. (Villasappho)
 • Dat ben ik helemaal met Geld is tijd eens en vooral de “oprechte”verhalen.
  Het begint met een verhaal over schoenen of een dekbedovertrek dus je klikt op schoenen want er wordt bijgezegd schoenen zols DEZE in een andere kleur geschreven klik en ja hoor dan komt er een naam van een bedrijf of het blauwe mannetje.
  Ordinaire sluikreclame dus wat ik bij Huisvlijt gelukkig niet zie.
  Als ik zie dat er op zo’n blog een nieuw artikel verschijnt denk ik”meid heb je weer geld nodig?!” (Sterre)
 • Het is prima als geld verdienen een leuke bijkomstigheid is. Maar na een tijdje zie je bij veel bloggers dat het jeukt om nog meer geld te verdienen, en dan begint de ellende: popups, zogenaamde oprechte verhalen, maar de advertorial druipt er van af, en een hele kermis aan reclames.
  Dat moet zulke blogger helemaal zelf weten, maar mij zie je dan niet meer. (Geld is tijd)
 • Ik zie weinig bloggers (m/v/x) die geld verdienen aan het bloggen. Vooral bij vakantie- en make-up-blogs proberen enkelen te verdienen. Met make-up (gezichtsvervuiling) heb ik niets. Vakantieverhalen vind ik prima, maar regelmatig iets overschrijven uit een vakantiefolder stoot me af. En als ik al op een commercieel blog kom, dan hebben ze de pech dat ik alle relames blokkeer. En voor je het weet loop je alleen binnen op doorklikkende kinderen, die de regering terecht wil beschemermen tegen commerciele beïnvloeding. Zelf vind ik bloggen een moderne versie van een dagboek. Ik weet er niet van dat nensen vroeger een dagboek bijhielden voor geld of dat er om de bladzijde een advertentie stond. ;-) Maar ik denk ook dat er met ander werk in dezelfde tijd meer te verdienen is. Waarschijnlijk loop je ook sneller binnen als je reclames op je auto of fietstas plakt. (ximaar)
 • Ik bemerk inderdaad ook weerstand tegen bloggen voor geld. Zelf zie ik bloggen ook gewoon als iets dat een baan kan zijn. En niemand vraagt zich toch af of de belangstelling van de baliedame bij het ziekenhuis oprecht is? Zij krijgt voor haar werk betaald, maar haar ‘echtheid’ wordt toch ook niet in twijfel getrokken? Overigens vind ik het als blogger wel mijn verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met mijn publiek. Ik ga dus alleen samenwerkingen aan met partijen die ik ook daadwerkelijk zou aanraden. Ze moeten ook echt iets toevoegen voor mijn lezerspubliek. Daarnaast bied ik in het verlengde van mijn blog nu ook cursussen over geld aan via de Money Mind Academy; op die manier creëer ik toch inkomen (want ja: ik steek ook gemakkelijk zo’n 40 uur per week in mijn blog en moet ook eten), maar ben ik daarin niet afhankelijk van het vinden van passende partners. (Adine)

Blogs schrijven voor geld

Mensen zeggen graag dat beginnen met blogs schrijven voor geld bij voorbaat gedoemd is te mislukken. Maar dat weet ik zo net nog niet. Wie goed kan schrijven, veel van marketing en social media weet, en bovendien handig is met SEO kan denk ik best een succesvolle blogger worden. Bloggen voor geld, wil niet per definitie zeggen dat je slecht blogt. Of onbetrouwbaar bent.

Klinkt bloggen puur voor het geld sympathiek? Nee, dat niet.

Maar het kan wel.

Bloggen voor geld: tot slot

Mijn persoonlijke voorkeur ligt bij bloggers die bloggen omdat ze het zo leuk vinden. Als ze er daarnaast geld mee verdienen gun ik ze dat van harte. Sterker nog, als ik een gesponsorde post zie op een blog, dan zal ik zeker even inhoudelijk reageren. En dan hebt ik het niet over een comment als: 'Hoeveel kreeg je hiervoor betaald? Ik ben zwaar teleurgesteld in je!' Ook bloggers moeten aan de kost komen. Soms is dat met een baan, maar soms met hun blog.

N.B. Overigens valt het mij op dat relatieve nieuwe bloggers, die een jaar of 3 bloggen, het hardst roepen over nog nieuwere bloggers die geld willen verdienen met hun blog.

Geld verdienen met een blog: samenvatting

Geld verdienen met bloggen valt meestal onder het onderwerp online geld verdienen. Maar online geld verdienen is een veel breder begrip, en bloggen is daar slechts één methode van.

Hoewel bloggen wat mij betreft wel de meest betrouwbare en effectiefste methode is van online geld verdienen. Bij online geld verdienen wordt ook vaak gepraat over mailtjes lezen tegen betaling, en op advertenties klikken voor betaling. Bekende programma's zijn Moneymiljonair en Euroclix.  Op Mama verdient geld met internet vind je hier meer over.

Geld verdienen met bloggen kan beslist. Wat je nodig hebt is een goed blog met goede blogposts en bezoekers.

Leestips

Bron Afbeelding: Shutterstock.

N.B. Bloggen voor geld kan gevoelig liggen!

Meer weten over geld verdienen met bloggen?