Om geld te verdienen met je blog heb je bezoekers nodig. En veel van die bezoekers komen op je blog via een zoekmachine. Het is dan ook belangrijk dat je goed vindbaar bent. Je blog en posts zoekmachine vriendelijk maken staat bekend als SEO: Search Engine Optimilization. Als je bijvoorbeeld geld wilt verdienen met affiliate marketing dan moet je wel bezoekers hebben.

Geld verdienen met blog: kies voor WordPress.org

WordPress.org is SEO vriendelijker dan Blogger. Eén van de redenen voor veel bloggers om Blogger te verlaten voor WordPress.org is dan ook dat WordPress.org van nature zoekmachine vriendelijker is.

Dat is iets wat mij blijft verbazen, aangezien Blogger nota bene van Google is! De bekende Genesis theme voor WordPress. org is bijvoorbeeld bij voorbaat al SEO-vriendelijk, terwijl je Blogger posts allemaal handmatig moet optimaliseren voor zoekmachines, en dat is nog best moeilijk ook.

WordPress biedt gratis plug-ins voor SEO

Naast de ingebouwde zoekmachinevriendelijkheid kun je bij WordPress.org bovendien gratis plugins installeren om je blog nog beter vindbaar te maken! Aanvankelijk had ik de plug in All In One Seo, maar ik ben nu overgestapt op de WordPress SEO plugin van Yoast. Die is zelfs gemaakt door een Nederlander: Joost van der Valk.

En ik ben er helemaal blij mee, want deze plugin helpt me enorm om mijn posts te optimaliseren! Hier onder leg ik uit waarom deze plugin zo bijzonder leuk is om mee te werken!

WordPress SEO plugin van Yoast

Je kunt namelijk een ‘Focus Keyword’ kiezen, en vervolgens geeft de plug in dan aan op welke punten je post goed in elkaar zit, en waar nog verbetering mogelijk is.

Het geeft me een kick om dat Focus Keyword in te vullen, te testen hoe mijn post is, en vervolgens systematisch mijn scores in groen te veranderen!

Ik kan deze plugin echt van harte aanraden!

Lees ook: Bovenaan in Google.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *