blog netwerken

Ze schieten als paddestoelen uit de grond! Blog netwerken.

En dan heb ik het vooral over blog netwerken die je beloven dat je geld kunt verdienen met je blog.

Blog netwerken: wat doen ze?

Het type blog netwerken waar ik het in deze blogpost over heb, zijn bedrijven die bemiddelen tussen bedrijven en bloggers. Meestal werkt het als volgt: je schrijft je in op hun website, voert tot vervelens toe je gegevens en statistieken in, en als je geluk hebt krijg je bericht dat ze een blog opdracht voor je hebben.

Ik sta bij minstens 19 blog netwerken ingeschreven, maar van de meeste hoor ik zelden tot nooit iets eigenlijk. Voor het updaten van deze blogpost heb ik overal weer ingelogd om te controleren of het allemaal nog werkt. Onderstaande lijst met blog netwerken is dus in principe actief, maar of je er ook echt opdrachten door krijgt is een tweede.

Ik zet ze voor je op een rijtje in alfabetische volgorde!

Blog netwerken in Nederland: laatste update september 2021

In 2017 stonden er  28 blog netwerken in deze lijst. Nu, in mei 2020 zijn heb ik de lijst gecontroleerd en bijgewerkt. Een aantal blognetwerken bestaan niet meer, en er zijn nieuwe bijgekomen.

 1. Adfactor heet nu ineens Ad Alliance. Op hun website staat nu dat ze ‘het video powerhouse van Nederland zijn. Van hen kreeg ik ooit mijn allereerste opdracht. Er is geen duidelijk zichtbaar inschrijfformulier voor bloggers en content creators. Het leuke aan Adfactor vond ik dat ze een tariefkaart hadden waarop je kon zien wat adverteerders aan een blogger moesten betalen. Maar die is nu weg. Ik krijg de indruk dat het nu meer gaat om televisie, en dat je als blogger niet meer veel te zoeken hebt bij die blog netwerk.
 2. Blog Brains. Je krijgt via de mail een pdf met informatie, en vervolgens moet je pitchen op de opdracht. Ze werken met bepaalde niveau’s voor een blogger en daaraan koppelen ze een tarief. Ik vind deze methode niet zo prettig, ze zijn daarom niet één van mijn favoriete blog netwerken. Het lukte met niet om actuele informatie te vinden over de tarieven per level. In 2017 werd mijn blog Huisvlijt ingedeeld als Wizard, en dat betekende 189,- excl. BTW per post. Ik vind hun website wel erg leuk om te zien, en bovendien laagdrempelig. Blog brains bestaat nog steeds. Ik krijg incidenteel mailtjes met potentiële opdrachten waarop ik dan ‘mag’ pitchen. Ik doe dat niet zo vaak, omdat ik ze vrij traag van reageren vind. Bovendien rolt er zelden een echte opdracht uit.
 3. Bloggers and Brands. Ze omschrijven zichzelf als volgt: ‘Bloggers and Brands is hét marketing en pr-bureau in Den Haag. Sinds 2 april 2015 helpen wij beauty, fashion en lifestyle influencers aan goed betaalde opdrachten.’ Ik sta inmiddels 5 jaar ingeschreven bij dit blog netwerk, en heb werkelijk nog nooit iets van hen gehoord.
 4. Bloggerslijst. Je kunt je aanmelden wanneer je aan de volgende voorwaarden voldoet: Je hebt een eigen domeinnaam, en je blog heeft in ieder geval 500 unieke bezoekers per maand. Opvallen bij Bloggerslijst is dat ze het verschil erkennen tussen influencers en zogenoemde linkfluencers. Over die laatste schrijven ze: ‘Wil jij naast het vergroten van je naamsbekendheid ook je posities in Google een boost geven? Bloggerslijst heeft een exclusief bestand met influencers die ook kwalitatieve linkwaarde realiseren naast het bereiken van de doelgroep.’ Van dit blog netwerk kreeg ik in 2021 tot dusver 2 opdrachten.
 5. Blogmij werd Influencers At Work en heet anno 2020 The Creators Agency... Ze willen geen influencers genoemd worden, maar ‘social rebels’. Ze doen enorm hun best om rebels en tegendraads over te komen op hun website. Op hun website staat onder andere: ‘Nu is het moment! Jarenlang werd je voor gek verklaard. Tegenwoordig wil iedereen zijn zoals jij en kan geen magazine, tv-programma of merk meer zonder je. Ze noemen je content creator, influencer, maker, whatever. Jij kan niet anders dan creëren. En delen. Niet voor de likes maar voor jezelf en je volgers. Schijt aan de regels. Jij verandert de wereld van digitale entertainment en wij helpen daarbij!’ Ik heb nog nooit een opdracht van ze gehad. Het is me ook niet helemaal duidelijk hoe ze werken. Ik zie geen opdrachten bord of zo, dus ik neem aan dat ze je benaderen als een potentiële samenwerking hebben.
 6. Blogtoday: van Sanoma. Het heet nu DPG Media en ik zie eigenlijk niets meer staan over bloggers.
 7. Brandvoice.Het is moeilijk om te zien of Brandvoice nog actief is. Als je een profiel aanmaakt willen ze dat je Google Analytics aan hen koppelt, maar dat kan niet, omdat ze zelf niet geverifieerd zijn. Ook van dit blog netwerk heb ik nog nooit een opdracht gehad.
 8. Influo. Het fijne aan Influo vind ik dat het één van de weinige netwerken is waar het eenvoudig is om meerdere blogs tegelijk aan te melden. Hun pitch voor influencers is: ‘Creëer je aantrekkelijke content en wil je samenwerken met je favoriete merken? Maak je profiel aan op Influo en start vandaag nog. Op het platform kan je je beste content tonen. Gebruik je profiel om merken te tonen wat je in je mars hebt en laat ze je contacteren, of zet de eerste stap en meld je aan voor openbare campagnes.’ Na een boel gedoe lukte het mij om in te loggen, en blijk ik een heuse mediakit te hebben bij hen! Maar ik heb nog nooit een opdracht gehad van dit blog netwerk.
 9. Inzpire.me ‘Get paid opportunities to collaborate with brands you love, so you can continue doing what you do best – creating.’ Ook hier was ik al heel lang niet meer geweest. Het ziet er wel goed uit als je eenmaal bent ingelogd, maar ik heb nog nooit een opdracht gehad van Inzpire.me.
 10. Raiker. Op de homepage: ‘ls deelnemer van Raiker ontvang je het verzoek om een blog of review te schrijven over een passend onderwerp. Als je de blog of review hebt geplaatst ontvang je je vergoeding van Raiker. Simpeler kan het haast niet.’ Het aanmelden was in ieder geval ook heel simpel. Ik hoefde alleen maar mijn blog url op te geven en mijn maandelijkse unieke bezoekers. En dan maar afwachten. Over de tarieven zijn ze heel duidelijk: ‘Raiker betaalt € 20 – € 125,- voor een blog, review of gastblog.’ Dat vind ik niet erg veel. Als ik nu kijk zie ik potentiële campagnes maar nergens een optie om er op te reageren. Ik heb inmiddels ontdek dat Raiker je mailt als ze een opdracht voor je hebben. Ik heb 1 opdracht van ze gehad.
 11. Hot Pink Media: vragen screenshot van je Google Analytics. Omschrijven zichzelf als volgt: Wij zijn het grootste Influencer netwerk van Nederland met een grote passie voor het creëren van creatieve content. Dit doen we zowel online als offline met betrekking tot beauty, fashion blog, lifestyle, men, travel en mommy thema’s. Hoewel ik niet kan inloggen zie ik dat mijn blog Het Moederfront in hun portfolio staat. Maar ik heb nog nooit iets van dit blog netwerk gehoord verder.
 12. Join Ze introduceren zichzelf als volgt: ‘Do you want to take your influencer career to the next level? Get approached for relevant campaigns, receive a concrete offer and briefing and use our platform to simplify your workflow. Professionalize your efforts with Join. Our platform will easily let you introduce yourself: who are you, and what kind of content do you usually produce? Connect your social channels, add your audience demographics and you’re done! You are only selected for campaigns that are concrete and relevant for you. Brands are always explicitly interested in working with you! Our algorithm will calculate your rates, and let you adjust them if you’d like. This way, you will only be approached for campaigns that match your prices!’ Bij Join kan ik warempel pitchen op een flink aantal campagnes. Ik kom hier eigenlijk nooit, en heb waarschijnlijk om die reden nooit opdrachten van Join. Ik moet zeggen dat ik de briefings heel duidelijk en uitgebreid vind. Wel vervelend vind ik dat je je telefoonnummer moet achterlaten als je pitcht. Bijzonder aan Join is verder dat ze een korte instructie geven hoe je succesvol kunt pitchen, met 3 aandachtspunten.
 13. Jumey Ik heb van Jumey warempel een opdracht gehad, maar dat is wel drie jaar geleden. De website van Jumey oogt heel simpel, maar dat maakt hen laagdrempelig. Hun presentatie is ook duidelijk en eenvoudig: ‘Wij zijn een jong bedrijf die zich hebben gespecialiseerd in linkbuilding, SEO, campagnes en social media. Wij werken samen met leuke en goede influencers, die niet alleen snel inzetbaar zijn, maar ook nog eens een goed blog weten neer te zetten.’ De laatste keer dat ik mail van hen kreeg was in 2017.
 14. Loggershut. Nog geen persoonlijke ervaring mee. Hun pitch: ‘YouTube, Instagram, Facebook, Snapchat, Twitter en jouw blog kunnen een snelle weg zijn naar het verdienen van geld. Als een youtuber, instagrammer etc sta jij elke dag in contact met jouw volgers. Bedrijven kunnen via jouw kanalen ook in contact komen met hen, dat is een nieuwe manier om diensten of producten onder de aandacht te brengen. Jouw rol is om de diensten te testen of te adverteren voor het product. Dit doe jij door het te laten zien aan jouw volgers. Op deze manier verdien jij geld.’ Ook in september 2021 nog nooit een opdracht gehad van dit blognetwerk.
 15. Verdienmetbloggen.nl heet nu Sponsored Posts. Er is geen marktplaats. Je krijgt een email als ze een mogelijke opdracht voor je hebben. Hun pitch is kort en krachtig: ‘Blogmarketing met behulp van Sponsored Posts. Wij helpen je verdienen met je blog.’ Ik krijg zo nu en dan wel opdrachten van dit blog netwerk, en vind ze prettig werken.
 16. Reachum is net als Raiker makkelijk en snel om je als blogger bij in te schrijven. Dit zeggen ze tegen bloggers:’Op basis van je domein metrics / volgers delen we je in in een categorie (small / medium / large) en vertellen we je wat wij over zouden hebben voor een plaatsing op je website of je social kanaal.’ Nadat ik even in mijn mail zocht op Reachum blijk ik dit jaar warempel een opdracht te hebben gehad van dit blog netwerk. Ze mailden mij hierover. Ik hoefde dus niet te pitchen of zo. De samenwerking verliep prima.
 17. Getfluence. ‘The flagship of native advertising, a sponsored article is written by a media outlet and distributed by the latter in return for payment. It allows you to naturally mention your brand, product or service in an informative article, including the link to your site, in order to encourage reader engagement.’ Met deze heb ik inmiddels een positieve ervaring. Lees nu mijn review van Getfluence. Zowel in 2020 als in 2021 had ik 1 opdracht van dit blog netwerk. Dat verliep aangenaam vlot. Je kunt bij hen niet pitchen. Ze hebben ook een affiliate optie: als mensen zich aanmelden via jouw affiliate link, verdien je daar wat mee.
 18. LinkPizza. LinkPizza biedt twee dingen: de mogelijkheid om al je links om te zetten naar affiliate links zodat je er geld mee verdient, en de mogelijkheid om opdrachten te scoren voor gesponsorde posts en dergelijke.
 19. Hulc: een soort marktplaats waar je kunt pitchen op opdrachten. Helaas hoor je vaak niets terug van de bedrijven die daar hun opdracht aanbieden. Je pitcht, en vervolgens komt er niets terug. Hulc presenteert zich als volgt aan bloggers: ‘Hulc is altijd op zoek naar goede bloggers, websites en online magazines die voor een vergoeding andere websites willen promoten. Wij kunnen je begeleiden in het vinden van samenwerkingen met interessante bedrijven. Schrijf je dus snel in!’ Het klinkt heel mooi, maar in de praktijk vind ik Hulc matig. Inmiddels krijg ik meer opdrachten van Hulc!
 20. Encatena is een nieuw netwerk voor mij, maar het inschrijven verloopt soepel en de interface is aangenaam duidelijk. ‘Encatena is a content marketing platform that connects advertisers that want to promote themselves, their brands, companies or agencies, with editors of webpages, blogs and digital press who want to earn money creating sponsored content.’ Ik kan inloggen bij dit blog netwerk, maar heb nog nooit een opdracht gehad.
 21. Juulr. Ik was vergeten dat ik er stond ingeschreven…. ‘Wij helpen influencers om geld te verdienen met hun social media en blog. We werken met influencers van over de hele wereld en helpen hun om waardevolle (betaalde) deals te krijgen.’ Ik heb een paar keer opdrachten gehad van Juulr. In september 2021 lukt het niet om in te loggen: ze hebben een error…
 22. Bloggers en online publishers. Aanmelden gaat snel en eenvoudig. Op hun site staat: ‘Na het aanmelden wordt je opgenomen in onze database. Zodra je aan de voorwaarden van de adverteerder voldoet ontvang je een e-mail met informatie over de campagne. Via die e-mail kun jij je ook aanmelden voor de campagne. In samenwerking met de opdrachtgever kiezen we vervolgens de bloggers uit waarmee we gaan samenwerken.’ Ik heb nog geen opdrachten gehad via dit blog netwerk.
 23. SEO Hulp. Dit blog netwerk kwam ik tegen toen ik deze post updatete. Ik heb me ingeschreven in september 2021. Ze beloven dat ze contact opnemen als ze een opdracht hebben.
 24. Nieuw is LEQUAL. Ik vind dit één van de fijnste blog netwerken op dit moment. Ik krijg redelijk regelmatig opdrachten van ze, en ze werken vlot! Wel moet ik even wennen aan de manier waarop ik mijn facturen bij hen moet indienen, maar verder helemaal top.
 25. Whitepress: hier sta ik ingeschreven, maar nog nooit iets van gehoord. Maar ik moet toegeven dat ik er ook zelden ‘kom’.

Blognetwerken: Nieuw ingeschreven september 2021

 • Social Monks
 • Klikproces: klikproces ken ik vanwege hun podcast! Maar ze bieden ook de mogelijkheid om je in te schrijven als blogger voor potentiële opdrachten.
 • Onfluence

Stel je wilt gewoon even snel weten waar je kunt zoeken naar campagnes en pitchen, en waar je moet afwachten totdat je benaderd wordt. Dan zie je hieronder een handig overzicht van blognetwerken waarbij je moet pitchen en netwerken waarbij je moet afwachten.

Blog netwerken met overzicht campagnes waarbij je moet pitchen

 • LinkPizza
 • Blog Brains
 • Hulc
 • Join (Hebben ook best  veel potentiële opdrachten net als LinkPizza en Hulc)

Blog netwerken waarbij je gemaild wordt met een opdracht

 • LEQUAL
 • Sponsored Posts
 • Reachum
 • Raiker: ik heb 1 keer een mailtje gehad dat ik mocht pitchen op een potentiële opdracht
 • Getfluence

Wil je meer weten over Blog netwerken?

Tot slot

LinkPizza is op dit moment mijn favoriete blog netwerk. Ik krijg daar de meeste opdrachten van, en ze zijn ook het meest prettig in de omgang en afhandeling.

Update: september 2021 is LinkPizza niet langer mijn favoriete blog netwerk. Ik zie een grote verschuiving bij hen naar TikTok en Instagram. Als blogger kan ik daardoor minder veel goede opdrachten bij hen vinden. Jammer.

Leestips

Weet jij nog een goed blog netwerk dat niet in bovenstaande lijst staat? Laat het dan alsjeblieft weten in de comments.

Vergelijkbare berichten

28 reacties

  1. Ja, het zijn er erg veel inderdaad. Net als nieuw blogs schieten ook de blognetwerken als paddestoelen uit de grond.

   Toen ik net begon had je alleen Adfactor en Blogmij. En moet je nu eens zien!

 1. Handig zo’n lijstje. Ik zal me er dit weekend eens in verdiepen. Ik vind het wel grappig dat je blog ‘Bloggen en Loggen’heet. Ik ken loggen namelijk in een andere context, die dan weer ongeveer hetzelfde is als spotten. En nee, dan weer geen vliegtuigen hoewel dat ook weer zo kunnen. En ook niet het spotten bij ballet. Volg je het nog? ;)

   1. Loggen en spotten gebeurt in de wereld van de televisie.;)
    En spotten bij ballet is bij het draaien van pirouette zo lang mogelijk naar een punt te blijven kijk, snel je hoofd draaien en dat zelfde punt weer pakken. Zo wordt je niet duizelig. ;)

 2. Ik heb me laatst ingeschreven bij Blog Brains, maar de opdrachten betalen al niet zo goed en willen ook nog alleen maar do-follow links… Dan vind ik TIM (the influencer movement) veel fijner!

 3. Met dit soort zaken heb ik niets, van het meeste had ik nog nooit gehoord. Sanoma blokkeer ik, ze hebben web-log ‘vakkundig’ omzeep geholpen.

  Zag wel dat een of ander bedrijfje de website van OBA (en hun volledige naam) heeft overgenomen. OBA ging in 2018 uit de lucht. Nu doet ie het weer, maar met een totaal andere insteek, die meer dan haaks op het oude OBA staat. Eigenlijk zou dit niet moeten kunnen.

  1. Nog even gekeken, maar OBA doet het dus niet meer. Er is een soort menu aangemaakt, maar een overzicht van laatste berichten is nergens meer te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *